Blogg

 • Utbilda dig i sommar!

  Sommar och sol – nu är det dags att planera för sommarens dyk och dykutbildningar!

  Oavsett om din ambition är att gå den där första kursen och ta steget ner under ytan eller om det är att ta fortsatta steg mot uppsatta mål som instruktör: Ta en titt på våra kurssidor och boka upp dig redan nu!

  Vet du inte riktigt vad ditt nästa steg är, eller behöver hjälp att ta reda på det – tveka inte att höra av dig så hjälper vi till att diskutera och stötta dig i dina ambitioner!

 • Serviceerbjudande – Dykmässan

  Är du i behov av regulatorservice?
  – Ta med din Poseidonregulator till mässan och lämna in den i NAUIs monter – E04:02 – så ingår returfrakt efter slutförd service!

  Boka din service här >>

 • Tack för alla serviceuppdrag!

  I helgen har verkstan jobbat för högtryck och servat Poseidonreggar. Vissa väntar med förväntan på sina paketleveranser, andra har hämtat vid vår butik i Huddinga – alla med ett stort leende på läpparna.

  Ett stort tack för ert förtroende att få genomföra er service och översyn av dessa högkvalitativa reggar från det världsledande företaget på andningsteknik – Poseidon. Njut av er dykning och välkomna tillbaka!

 • Poseidon + Joydive = Sant!

  Joydive är utnämnd till Premium Dealer hos Poseidon – vilket innebär att du kan handla och serva hela sortimentet från Poseidon Diving System!

  Joydive har inställningen att bara handla och serva utrustning som vi tycker står för högsta kvalitet – vilket Poseidons produkter verkligen står för.

  Oavsett om du är på jakt efter en ny livspartner inom det bästa gällande andningsteknik eller om det är dags för en översyn av din Poseidonutrustning så är du välkommen att höra av dig till oss!

  Du hittar vår Poseidonsida här >>

 • God Jul och Gott Nytt År!

  Vi tackar för ett utvecklande 2023! Vi har utbildat nybörjarelever såväl som nya instruktörer. Vår yngsta elev var 11 år och vår äldsta var 69 år. Vi har utbildat i vårt närområde såväl som vid Hurghada i Röda havet och Nusa Penida i Indiska oceanen.

  Vi önskar er alla en underbar helg och hoppas vi ses på något äventyr under 2024!

 • Hösten går i resornas tecken

  I höst kantas kalendern av resor. Röda havet, Åland, Bali är huvudteman för höstens engagemang och platser som Joydive kommer verka och finnas på.

  Har du önskemål om kurser så ta en titt på när vi är ”hemma” i kalendariet och föreslå när du önskar utbilda dig!

 • Därför är vi ett NAUI-center!

  NAUI är en organisation med en ganska lysande karriär och historia. Den grundades 1959, och sedan dess har det satt standarden för certifieringsprogram.

  Till skillnad från andra dykorganisationer har NAUI inte expanderat lika mycket. Dess huvudkontor finns fortfarande i USA. Det är dock inte lika utbrett i resten av världen.

  NAUI är en ideell organisation. Faktum är att det i det officiella bolagsregistret är NAUI registrerat som en ideell utbildningsförening. Samtidigt har denna organisation en mycket speciell filosofi baserad på kvalitet framför kvantitet.

  Därför är kurserna ofta med färre deltagare, men som får en mer omfattande utbildning. Idén att utbilda många människor, ur NAUIs perspektiv, skulle minska den uppmärksamhet som var och en kräver.

  NAUIs undervisningsmetod
  NAUI-metoden är mycket flexibel, eftersom utbildarna kan utforma undervisningsprocessen. Av denna anledning kommer var och en att instruera eleverna individuellt allteftersom de lär sig eller tillgodogör sig varje lektion.

  Till exempel, om instruktören anser att du behöver fler dyk i öppet vatten för att öva, kan dem utökas. Om delar av förmågorna som dykare är lättlärda så kan mindre fokus läggas på dessa och utbildningen koncentreras på de förmågor som behöver uppmärksamhet.

  Så fort du är klar med den första kursen kan du gå andra certifieringsprogram. NAUI har olika nivåer av kurser.

  NAUI Training process diagram
  NAUI-utbildningsprocessen innehåller följande kursnivåer:

  Skin Diver (snorkeldykare)
  Open Water Scuba Diver
  Avancerad Scuba Diver
  Specialitetskurser
  Master Scuba Diver
  Tekniska kurser
  Ledarskapskurser (AI, DM, SDI)
  Instruktör


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0