Blogg

 • Sveriges första NAUI proffesionella dykinstitution – det är värt att fira!

  Joydive uppehåller nu statusen NAUI Professional Educator – vilket är en NAUI Affiliate-klassificering som visar att vi fokuserar på dykutbildning enligt NAUIs högt ställda krav.

  Detta firar vi genom 25 % rabatt på Advancedkurser som bokas under April månad.

  Kursen bokar du här >> (skriv vilka datum du önskar gå kurs i meddelanderutan, så synkar vi det)

 • Earth Hour 2022
  WWF Earth Hour 2022-03-26

  Lördagen 26 mars 2022 är det Earth Hour.

  Vad gör du för att hjälpa vår jord – och hur demonstrerar du det denna lördag?

  Joydive beger sig ut och plockar upp plastflaskor och påsar som vi vet ligger på havets botten. VARJE litet initiativ räknas och gör skillnad – inte minst genom att vi gör andra människor medvetna om våra handlingar. En god handling blir lätt två, som blir fyra, som blir åtta o.s.v.

  Läs mer om Earth hour här >>

 • Isdykning – kallvattendykningens stora tjusning
  Isdykarpar med linskötare

  Vintern erbjuder annorlunda dykning på våra breddgrader. Istället för att åka utomlands kan man klä på sig ett varmt underställ, torrdräkt och bege sig ut och dyka med bra sikt och upptäcka vinterns ekosystem.

  Isdykning sker ju under täckt vatten, d.v.s. man kan inte stiga direkt upp till ytan p.g.a. istäcket. Trots detta är isdykning något av de säkraste dyk man kan göra – tack vare de säkerhetsåtgärder man tillämpar. Dykarna är fysiskt fastknutna vid en lina som bemannas av en linskötare ovan ytan. Genom att linan ständigt är sträckt är dykarna i ständig kontakt med ytan genom linsignaler och kan kommunicera om någonting mot förmodan skulle hända.

  By Thomei08 – Own work, CC BY-SA 4.0
  https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107836839

  Dessutom finns det säkerhetsdykare på ytan, redo att omedelbart bege sig ner under ytan om linföraren av någon anledning inte skulle få svar på sina linsignaler.

  Isdykning kräver en del planering och bemanning. Minst måste man vara 4 personer för isdykning och optimalt är att vara minst 6 personer – då kan man få ett bra flyt i dykningen med minimerade väntetider mellan de sex dykarna.

  Är du intresserad av isdykning?
  Ta en titt på våra kurstillfällen och anmäl dig här >>

 • Gott nytt dykfilmsår!

  Redan i oktober hade filmen The rescue premiär i filmvärlden. Den har dock varit svårsedd i Sverige men finns numer att beskåda för er som har Disney +.

  Filmen är en dokumentär över den olycka och räddningsarbetet som inträffade i Thailand 2018, där tolv pojkar tillsammans med sin fotbollstränare vart instängda i en grotta som vart översvämmad.

 • God Jul!

  Vi önskar er alla en riktigt God Jul!

 • Julklappstips!

  Har du gått i tankarna att köpa en kurs i julklapp?

  Nu har du chansen att boka eLearning redan idag – med beställningen får du en presentkortskod på motsvarande belopp, som du kan använda när du bokar hela kursen!

  eLarning inkl. elektroniskt och fysiskt certifikat:

  /**/

 • Helgen bjöd på ett av världens bäst bevarade 1600-talsvrak

  ”Som Vasamuseet, fast på riktigt” – så beskrivs ofta ett besök på Bodekull – ett vrak som sjönk 1678.

  Vill du uppleva vraket i verkligheten är det bara höra av sig, så bokar vi in ett besök!

  Läs mer om Dalarö skeppsvraksområde här!

  Se film >>