Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

New Regency, EGYPT – 2021 NORTH

november 27 - december 4

17000kr
27/11-4/12-2021
New Regency, EGYPT – 2021 NORTH
Semestra ute till havs i Röda Havet. Allt från små färggranna revfiskar till bjässar som hajar, mantor, dugonger, majestätiska valhajar. Dessutom spännande vrak som kickar igång fantasin. Lägg till sol, kristallklart hav, vackra rev och du har vår destination. Bo bekvämt ombord på en liveaboard och bli bortskämd med utsökt mat, spektakulär dykning och utmärkt service.
En vecka ombord på en liveaboard i Röda Havet innebär att du bor ombord på en lyxig båt, äter god mat, blir väl omhändertagen av besättning och guider, gör spännande dyk och sist men inte minst så är du med om ett oförglömligt äventyr.
På en liveaboard kommer du på ett bekvämt sätt väldigt nära vackra dykplatser och möter fina fiskar samt förhoppningsvis hajar och dugonger.
❖ Hajar, mantor, rockor, havssköldpaddor
❖ Vrakdykning
❖ Bekvämt boende ute till havs
❖ Bli bortskämd av besättningen ombord
❖ Underbar utsikt och god mat
❖ Fascinerande dykning
New Regency är en 33 meter lång båt som har plats för 10 gäster i nio stycken dubbelhytter med eget badrum samt en svit. Naturligtvis finns lufkonditionering i alla hytter samt i salongen och restaurangen.
Det finns gott om plats på dykdäcket, och mellan dyk finns två soldäck att koppla av på.
New Regency erbjuder Nitrox till Nitroxcertifierade dykare (enl. avgift nedan) och har du ännu inte ditt Nitroxcertifikat kan du ta det ombord eller på flyget på vägen ner.
Det finns också möjlighet att hyra dubbelflaskor ombord för ett tillägg.
North & Brothers
Det kända hästskoformade revet, Shaab El Erg med sin vackra korallträdgård och många delfiner, är ett perfekt exempel på de rev som erbjuds under denna safari. Nattdykning är fantastiskt vid Gubal Island eftersom ön ger en sådan bra och skyddad miljö för natten.
Efter en kort segling genom Gubalsundet kommer man fram till det mest kända vraket i Röda Havet, Thistlegorm! Ett imponerande brittiskt fartyg från andra världskriget med en last full av ammunition och fordon som skulle levereras till de brittiska trupperna i norra Afrika. Hon sänktes av tyskarnas Luftwaffe och ligger nu på 30 meters djup. Förhoppningsvis är det möjligt att göra ett nattdyk här och om det är genomförbart beror på strömmar, väder och dykarnas erfarenhet.
I närheten av Thistlegorm hittar vi marinparken Ras Mohamed. Här kan man göra ett fint morgondyk på ”Shark Reef”, en ensam vägg som stupar ner i djupet. Även vraket Dunraven ligger här på 25 meters djup.
Brothers Islands ligger ca 95 km från EL Quesir och är en marinpark bestående av två undervattensberg som stiger upp ur havsdjupet. Brothers erbjuder fantastisk väggdykning utmed väggar täckta av mjuka koraller som skapar ett kalejdoskop av vackra färger. Brothers attraherar en stor variation av marina och pelagiska arter. Stora tonfiskar, barracudor och snappers ses ofta simma omkring i det blå och ibland får de sällskap av hammarhaj, silkeshaj, visenad haj och manta. Även den mer ovanliga rävhajen kan man ha chansen att få se här.
Resmål Röda Havet
17 000 kr/person varav 5 000 i bokningsavgift vid anmälan.
Resan görs i slutet sällskap och koordineras av Thommie Sylvander och Johan Ström.
Inkluderat i priset
➔ Flyg Göteborg/Köpenhamn/Arlanda med mat på planet
➔ Mötesassistans på flygplatsen
➔ Alla transfers i Egypten t/r
➔ 7 nätter med del i dubbelhytt med eget badrum ombord på liveaboard
➔ 3 måltider per dag ombord samt snacks, te, kaffe, vatten, läsk och juice
➔ 6 dykdagar med ca 3-4 dyk per dag (sista dagen 2 dyk) inkl. guide, 12L-flaska, vikter och bälte
➔ Alla marinparksavgifter och skatter
➔ Wi-Fi
➔ NAUI-instruktörer för önskade kurser
Ej inkluderat i priset
➔ Dricks till besättningen (c:a € 60)

➔ Miljöavgift (€ 40)
➔ Hyra av dykutrustning (€ 40/vecka)
➔ Nitrox i singelflaska (€ 80/vecka)
➔ Nitrox i dubbelpaket (€ 100 / vecka)
➔ 15L flaska (€ 40/vecka)
➔ Alkohol
➔ Avbeställningsskydd samt dyk- och reseförsäkring

➔ Vi rekommenderar NAUI Advancedkurs samt Nitroxcertifikat. Denna samt andra NAUI Specialities kan göras på båten via medföljande instruktörer.

Detaljer

Börjar:
november 27
Slutar:
december 4
Pris:
17000kr
Evenemang Kategorier:
,